måndag 18 oktober 2010

Villa Ljungby i Enlunda

Projektet är att bygga en Villa Ljungby från Smålandsvillan på södra Färingsö i Ekerö kommun. Just Villa Ljung var påtänkt flera år tidigare då vi tänkte bygga i Ekerö tätort, vilket inte blev av pga begränsingar i detaljplanen. I Maj i år fick vi reda på att fem nyavstyckade tomter i Enlunda skulle säljas. Det korta avståndet till Ekerö Centrum i kombination med den lantliga känlsan och det fina söderläget gjorde att vi bestämde oss och köpte tomten:

Under en tid valde vi mellan en Villa Nybro (som jag ville ha) och en Villa Ljungby (som frugan ville ha) och det blev en Ljungby. Den ser ut så här fast med takkupa:
Sedan maj har saker hänt i en jämn takt. Huset är beställt. Bygglov är klart och vi har just genomfört en geoteknisk undersökning som föreslår att vi pålar. Så nu skall vi beställa grund med det som förutsättning. Vi har just sålt vårat radhus vilket gör att vi vet bättre hur vår verkliga budget ser ut. Huset skall levereras andra veckan i januari 2011 och inflyttning sker senast 4 veckor därefter. Officiellt flyttar vi in den 10 februari.