måndag 22 november 2010

Vårat söderläge hotat?

Jag rågade snubbla över ett dokument från kommunen som antyder att det skall utvecklas en detaljplan för området söder om Enlunda. Detta skulle i värsta fall kunna innebära att ängen söder om vår tomt bebyggs. Men eftersom jag har läst både detaljplaner och översiktsplaner för södra Färingsö så har jag varit ganska säker på att vi kommer att få behålla vårt öppna landskap i åtminstone några decenier. Men man vet ju aldrig.





















Nu säger dokumentet att "Områdets karaktär med det öppna åkerlandskapet ska bevaras" och att man skall behålla "den lantliga karaktären på vägarna". Så länge denna idé om ett öppen åkerlandskap lever kvar i kommunen och hos de boende så tror jag att vi kan fortsätta att odla drömmen om Den Perfekta Verandan.

4 kommentarer:

  1. Hej!

    Byrån och spegeln är faktiskt från IKEA- Hemnes heter de. Fastnade för dem när vi var där för länge sedan och tycker de passar in perfekt mot den väggen.

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag antar att är det byggmötet med kommunen du menar- vi hade med oss vår KA, säljaren på SMV och så hade hon från kommunen en agenda som hon gick igenom. Vi satt mest som två fån kändes det som men de frågar KAn om det finns en kontrollplan, hon förklarade vårt ansvar som byggherrar och gick igenom ett antal lagar och man måste uppfylla när man bygger hus, om det är delad entreprenad etc. Sedan är det en del papper som skall skickas in efteråt när huset är klart som vi gick igenom för att visa att an uppfyller alla dessa lagar och krav. Så på det stora hela gjorde vi inte mycket mer än lyssnade och svarade på ett par frågor, allt till den rimliga kostnaden av 8 000:- Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Haha, jag kan bara hålla med Jenny, vi kände oss också som två fån medans de andra inblandade från kommunen och SMV surrade på.

    Det är ingen fara om man inte är allt för förberedd, de räknar nog med att man inte förstår allt som man ska gå igenom och förklarar det.

    //Martin

    SvaraRadera