måndag 10 januari 2011

En Losec-Prosac coctail skulle sitta fint nu...

10 dagar före leverans och drygt 4 veckor innan flytt är magen och nervsystemet i ett skick som motiverar både magsårsdämpande som lugnande medel. Listan med saker som kan gå åt helvete känns alldeles för lång, och jag vet inte ens om punkterna på listan är något att oroa sig för eller om någon allsmäktig kraft, typ byggledaren, har koll på allt. Några exempel från listan är:
  • grunden är inte torr vid husleverans
  • jag har inte lyckats beställa vindsmaterial på rätt sätt till leveransdagen och kan därför inte få det upplyft på övervåningen.
  • vi kan inte flytta in i det nya huset innan vi måste lämna det gamla (det är verkligen på håret)
  • det uppkommer någon ytterligare fördyring som vi inte har kunna förutse och den trevliga budgetmarginal som vi hade i början och som skulle finansiera övervåning, carport, altan och lite najs, äts upp ännu mer.
Den här osäkerheten och oron tar lite av glädjen ur den här processen. Och egentligen är det ingenting att grina över för det är faktiskt hög tid att ta det här klivet i livet, även om det känns tryggt, lungt och billigt i det gamla radhuset.

Nåväl. I augusti, när jag tar en paus på södersidan och tittar ut över ängarna och hästarna så kommer jag antagligen att garva åt det här.

Den nyanlända Nybrovillan norr om oss fick tak till slut. Vi får hoppas att byggledaren kan samordna arbetet i det huset med vårat så att allt flyter på smidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar