måndag 31 januari 2011

Natträd

Jag har just återvänt från en nattlig räd en det ensligt belägna Enlunda. I skydd av mörkret framryckte jag till objektet och forcerade tillträdesskyddet....

Nee, riktigt så dramatiskt var det kanske inte. Snickarchefen Arne gav mig tillåtelse att lossa och flytta alla garderober ikväll så att hans killar kan tapetsera och sätta lister där dom stod. Vi visste inte att garderober ingick i köpet och i det blivande arbetsrummet skall vi inte ens ha garderober, och i sovrummet skall vi i så fall ha dom på en annan vägg. Som tur var är nu elen kopplad inne i huset så att jag kunde använda borrmaskionen som skruvdragare. Det var ett himla pyssel men nu står dom i mitten av rummen.

Passade även på att se vad som gjorts under dagen. Det ser ut som att alla huskroppsskarvar nu är dolda bakom lister:

All isolering har burits upp på vinden så nu har den där känlsan av rymd återkommit i vardagsrummet, även om det inte gör sig så bra på bild:

Och här skall det designas in en fantastisk köksö...
På torsdag levereras vår Miele-diskmaskin. Det är väl den enda maskin som vi lagt ner ordentligt med pengar på, vilket vi tror kompenseras av en bestickhylla och en löjligt lång livslängd.

Arne tror att insidan är färdig till helgen och han ser inga hinder mot att vi skulle kunna flytta in åtminstone möbler i slutet på nästa vecka som planerat. Men däremot är det något VA-fel på värmemaskinen (Nibe) så den måste tydligen bytas. Och innan den nya är igång kan det bli lite tråkigt att bo i huset, enligt Arne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar