torsdag 10 mars 2011

Framåt, framåt...

 Övervåningen rullar på och är nu i stort sett färdigisolerad. Man märker temperaturskillnaden var gång man går upp och tittar. Några miljöbilder:
Efter att vindsluckan med stege monteras under dagen så är nog isolerskiktet komplett. Det skall sättas dit en sån där stege som man ser i Ett päron till farsa firar jul och Toy Story 3.
Elektrikern har varit här och tittat på övervåningen och på min ritning över el och TV/data och lämnat en bra offert. Rörmokaren kommer i eftermiddag för att titta på värmesystemet. Och nu för jag och frugan ivriga diskussioner med snickarna om väg- och dörrplaceringar. Vi har nog landat i följande grovdesign...
...som ger 4 st barnrum på runt 12 kvadrat, ett stort allrum, badrum, en mindre garderob/skrubb med en 60-dörr till höger om badrummet, samt en större med dubbla 60-dörrar till vänster om trappen. Vi var inne på raka väggar ett tag men det här ser mer designat ut.

Kaklet i köket är nu uppe och fogat. Vi kan inte haja att vi valde svart. Det är så inte vi. Men vi gillar det.
I dag åker fläktkåpan upp och jag skall ta fler bilder av köket när den är på plats. Vill ha dit lådfronterna på köksön också...

Och så har gitarrerna fått en värdig boning till sist. De har nu ockuperat nästan en hel vägg i vardagsrummet, och konstigt nog har ingen gått sönder ännu och det har heller inte hörts några invändningar ur ett inredningsperspektiv... ta i trä.

För er information så är det en Yamaha F460SA (köptes på 80-talet så den är nästan vintage nu..), en Fender Baja Classic Player Telecaster (Telen firar 60-årsjubileum i år!), en Fender Standard Stratocaster HSS, samt en Washburn D10 SCE.

Bara så att ni vet.

1 kommentar:

  1. hade varit intressant att få ta del av offerten som ni fick av snickarna som du skrev om i ett tidigare inlägg. Alltid kul att ha något att jämföra mot! borjesson_jenny@yahoo.se

    SvaraRadera