onsdag 30 mars 2011

Sun block

Vi har tagit in tips från vänner och bekanta om bra gardinlösningar. Även om ljusinsläppet är härligt så kan morgonljuset in i köket vara lite väl starkt och lunchljuset in i vardagsrummet värmer upp till 30 grader redan i mars.

Vi har pratat om lameller, hissgardiner och persienner men nu provar vi jalusier från Gardenia. Vi har satt upp svarta mot öster för att minimera morgonljuset och som går bra ihop med kaklet:


I vardagsrummet har vi valt vita vilka ger ett fantastiskt ljus från förmiddag till eftermiddag, och man kan fortfarande se igenom jalusierna när de är neddragna.

5 kommentarer:

  1. Vad tyckte ni om jalusinerna i köket? Vi har morgonsolen rätt in i fönstret när vi äter frukost och det börjar bli jobbigt, även om det är trevligt med sol :)

    SvaraRadera
  2. Vi älskar de svarta jalusierna. De ger ett mycket trevligt ljus under morgon och förmiddag (köket ligger rakt österut) och genomskinligheten gör att vi fortfarande ser ut. Finns på Bauhaus tror jag.

    SvaraRadera
  3. Skrattretande att ni kallar eran väg för Ängsväg. Har inte ni förstått att ni har byggt på en ÅKER!! Lerig åkermark. Som är privat och fortfarande är jordbruksmark som hyrs av hästbonde för att fnv odlas gräs på. Knappast en äng...

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset, de var snygga!

    SvaraRadera
  5. @Anonym: Det var kommunen och inte vi som döpte den, så skratta på du, vem du än är...

    SvaraRadera