lördag 5 mars 2011

Takisolering, kakel och tårta

Efter dag 4 har östra delen av huset gavel- vägg- och takisolering med plast och glespanel, dvs klart för OSB och gips. Här är Alexander uppe och funderar på vilket rum han skall välja...

Även takkupans väggar har fått isolering. Vi vet ännu inte hur vi skall göra med taket där. Det är frestande att isolera upp till nock och behålla reglarna blottade, men det blir svårt att få till 240 mm isolering ända ut till vägg då. Vi får prata med snickarna.

Utanför den västra gaveln byggs det på en Fiskarhedenvvilla. Anna har även konstaterat att vi har sjöutsikt à la Sällskapsresan, fast ett strå vassare eftersom i inte behöver spegel.
 

I övrigt har dagen präglats av konceptbyte för kakling av köksfönster. Planen var att använda vårat mattsvarta stora kakel även i fönstret, men efter att jag offrat en platta till att försöka kapa till 1,5 cm breda bitar åkte vi till Brommas alla kakelbutiker för att hitta någon list istället.
Men då började vi fundera på en singelrad med mosaik istället vilket förde oss (hustrun) in på mosaik helt och hållet i fönstret.
Och så blir det. Jag har aldrig lagt mosaik förr, men vet nu efter första försöket att fixet skall vara så pass fast att det inte åker upp i skarvarna...

Men höjdpunkten idag var nog ändå den tårta som farfar och Eva kom med:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar