tisdag 29 mars 2011

Övervåningen utvecklas ännu mer

Det har gått lite väl långt nu sedan det senaste inlägget, vilket min far påpekar med jämna mellanrum. Men det har knappast stått still på övervåningen. Här är en lägesrapport med lite av varje.

Sedan det senaste inlägget har väggarna isolerats (med den 95 mm isolering som SMV tillhandahåller), fått OSB på ömse sidor, gipsats och spacklats. För närvarande pågår finspackling och idag börjar väggarna kläs med Microlit. Sen kan vi börja måla.

Elsystemet är inte särskilt komplicerat.I varje sovrum har i ett taklampsuttag, en switch vid dörren och två dubbla eluttag i två ändar av rummet. Vi har också dragit dubbel cat 5 (datatrådar) så att man kan ha dator och telefon eller dator och digital-TV eller någon annan kombination i varje sovrum. Så här ser det således ut vid gaveln:
och så här när det gipsas:
Väggen mellan allrum och badrum är tänkt som TV-vägg så där har vi eluttag, cat 5 och vanlig HF om i vill ta in TV med koax:
I den lilla garderoben (skrubben) kommer det att byggas en liten korskoppling så att TV, tele och data som kommer upp från korskopplingsskåpet i tvättstugan kan kopplas ut till respektive rum på övervåningen. Här är bild före respektive efter att OSB-skivan kommit upp:


I badrummet står radiatorerna och väntar:
Radiatorerna är av märket Thermopanel och skall vara Seriges mest sålda. De är:
  • 4 st TP21 V4 610 till respektive sovrum,
  • 1 st TP21 V4 623 till allrummet (ett låååångt element som sträcker sig under de två fönstren i takkupan, ej med på bilden),
  • 1 st TP21 V4 504 till badrummet,
  • samt 6 termostater och 6 omkopplare för enrörssystem.

Inhandlades från Rörprodukter.se. Bra hjälp med dimensioneringen, bra pris och snabb leverans. Mycket nöjd med det köpet.
För att visa förvandlingen av väggarna tänkte jag använda TV-väggen som exempel. Här är tre bilder från tre olika stadier:



Tänkte även visa några bilder på köksön som är en stor succé både i privatlivet, som arbetsplats och vid besök.

Här är min Per Morberg-soptunna. Jag har alltid gillat hur Per skyfflar rens och annat från skärbrädan ner i vad som måste vara någon stor soptunna, vilken man aldrig får se i bild. Men eftersom jag inte vill ha en soptunna på köksgolvet så snedställde jag ett grunt (37 cm) skåp i köksön med plats för sopkärl. Så här blev det: 

I köksöns kortända som vetter mot resten av köksinredningen har jag satt en besticklåda överst. I den har vi nu matbestick medan den stora 80-lådan mitt emot får ta hand om alla andra verktyg. Detta är mycket smidigt när man tömmer diskmaskinen från den plats där bilden är tagen.

Och så här ser det ut från matplatsen.

Nu har i handlat vägg- och takfärg samt golv. Det blir parkett i allrummet och alla barnen skall få heltäckningsmatta. Återkommer snart med en ny uppdatering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar