måndag 7 februari 2011

Försening

Idag har vi fyllt garagetältet med sånt som kan stå kallt ett tag. Kommer att underlätta flyttningen på onsdag avsevärt. Det enda som har hänt på huset under dagen är att ställningen har tagits ned, i övrigt verkar det ha varit någon sorts helgdag för hantverkare. Märkligt eftersom det finns en del att ta tag i...

När jag anlände med första lasset i morse mötte jag en bil från YIT. När vi senare talade med byggledaren visade det sig att de hade tittat på vår spruckna värmepump, och beskedet är att den kan bytas i början på nästa vecka och att vi kan flytta in i slutet på nästa vecka - om vi har tur.

Vilken trevlig överraskning. Det innebär en och en halv vecka i resväska. Vi har dock möjlighet att bo i  mammas sommarhus längre ut på Ekerö, men det är lätt irriterande.

Om man som Smålandsvillekund inte har grunden klar i tid eller inte har ordnat farbar väg fram till grunden får man böta. Vad får Smålandsvillan böta när de inte håller tiden?

2 kommentarer:

  1. Hej,

    Det står i kontraktet med SMV ang förseningar och deras ansvar- kolla där. Kommer inte ihåg i huvudet men dock har jag för mig att de behöver försena inflyttning ett par veckor innan de behöver betala (kan ha fel här men kolla som sagt i kontraktet). Lycka till med allt!

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Trist!
    Tror att vi skulle ha fått 2500 kr i veckan.
    Om du tittar på vår blogg den 24 januari så finns det ett par länkar där bl a till Konsumentverket.
    Hälsningar Peter

    SvaraRadera