tisdag 15 februari 2011

I väntans tider

Det känns lite fånigt att blogga från detta tillvarons vakuum men något skall man ju göra.

Även om vi är rätt sura över att vi inte har fått flytta in i vårt nya hus som planerat så kan vi knappast klaga, särskilt då det finns de som bor flera månader i ett garage i väntan på inflyttning. Vi bor nu i det hus som min morfar byggde på Lurudden på Helgö på 40-talet. Det enda egentliga problemet här är att isolering och uppvärmning inte är optimerat för vinterboende, men vi får kompensera med att elda i öppna spisen, vilket är ett rent i-landsproblem. Och det här är utsikten som vi vaknar till:


Och borta i Enlunda står Fru Ljungby och väntar på oss...


Jag var där idag för att kolla läget på den trasiga värmepumpen och för att se om posten kommer fram. Vi adressändrade ju från i fredags... Elektrikern var där och gjorde det sista så jag fick tillfälle att hälsa på honom och fråga hur det går med omläggningen från provisorisk till permanent kabel.

Så här ser det ut i groventrén:
De invigda vet att det skall stå en Hafa F750 värmepump i hörnet, och eftersom den är hjärtat i husets energisystem så kan det här scenariot liknas vid en bypass-operation.

Brevlådestället på Enlundavägen är inte förberett för den förtätning av området som pågår så jag fick lov att placera vår låda lite högre än övriga.

 Visste inte om det skulle accepteras av brevbäraren, men han delar uppenbarligen ut i den och eftersändningen verkar också funka:


I övrigt har jag beställt badkar idag. Det väger nästan ingenting. Badkar, tvätt- och torkmaskin samt köksö skall vara operativt snarast efter inflyttning enligt order från Chefen.


Slut för idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar