torsdag 24 februari 2011

Vi lever!

Sorry för det magra inläggs- och bildutbudet under denna kritiska fas. Vi har nog passerat toppen på den här upplevelsekurvan och håller på att sakta komma ner på jorden igen, men det är lite rörigt på flera plan och fotobloggandet hamnar långt ner på prioritetslistan. Däremot har jag sett till att fotografera hela tiden så bilderna finns där.

Sedan slutbesiktningen i måndags har vi flyttat in, gjort iordning sovplatser till hela familjen, sovit gott i tre nätter, besiktigat kamin men inte eldat än (vilket vi trodde skulle vara det första vi gjorde...), nästan byggt klart en köksö, ordnat matplats, ordnat provisorisk TV (digitalantenn som ger SVT samt 4:an och 6:an), ordnat provisoriskt bredband så att Anna kan plugga, samt köpt tvätt och tork.

I dag skall huset värderas så att resten byggnadskreditivet kan läggas om till ett riktigt lån. Med rådande ränteläge är vi rätt nöjda med att vi band radhuslånen i december...

På Att-göra-listan står fortsatt uppackning och städning, inköp av kakel och köksfläkt, fast teleanslutning, och så småningom en ordentlig trapp till entrén.

Jag skall rapportera veckans händelser i mer detalj och bild i ett längre inlägg som förhoppningsvis kommer under helgen.

Men under tiden kan jag säga att vi älskar vår Villa Ljungby. Det är mycket större invändigt än vi hade föreställt oss. Nu när vi ordnat TV-delen, matbordet och köksön så är det fortfarande mycket luftigt. Det har säkert att göra med det generösa takhöjden och vår sydplacering som ger mycket ljus. Vi är fantastiskt nöjda med huset, so far.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar