lördag 12 februari 2011

Ridning och högsta vinsten!

Idag var vi ute och bekantade oss med våra nya omgivningar i det fantastiska vädret.
Huset stod kvar och drivorna från torsdagens snöstorm hintar om att det börjar bli dags att införskaffa ordentliga snöröjningsredskap. Vi träffade en massa grannar, både boende och kommande, och pratade om Enlundas stundande barnboom. De befintliga grannarna verkar glada att få in lite nya lekkamrater till sina barn.
Uppe på Enlundavägen röjdes det skog inför kommande byggande, bland annat på Håkan och Sandras tomt.

Men målet för dagens utflykt var öppet hus på Skå Ridcenter i Eneby, 2 km väster om Enlunda. Beatrice, Desirée och Anna provade på.
Beatrice på den alldeles lagom stora Pass.

Pulkåkning efter häst.

Och jag måste bara berätta denna lilla anekdot. När tjejerna hade ridit klart inne i hallen kom en kille fram och ville sälja lotter. Jag brukar inte göra det men tänkte att de säkert behövde pengarna så jag köpte varsin till Desirée och Beatrice. Uppe i ridcentrats café hade dom ett vinstbord med lite böcker och andra saker. Desirées lott var en nit men Beatrice lott nummer 100 hade följande lapp som pris:
Ett femdagars ridläger - en ganska bra utdelning på två 10-kronorslotter. eftersom Beatrice är lite för liten än så blir det nu Desirée som går på ridläger i augusti.

Sen visade det sig att föreståndaren (tror jag) för ridcentrat brukade ängarna kring vårt hus. Han meddelade att han skulle återigen skulle börja odla gräs till hästarna, vilket vi tyckte var en utmärkt plan.

Vilken dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar